Fuckup nights maken mislukken bespreekbaar

Ondernemen is risico nemen. Af en toe mislukken is dan ook onvermijdelijk. Vlaanderen scoort internationaal zeer laag in waardering voor ondernemen. Een starter krijgt tegenwind uit eigen omgeving. Lukt je onderneming, dan zul je wel gefraudeerd hebben, dus kan je niet deugen. Mislukt het, dan hadden "ze" dat allang voorspeld. Ondernemers hoeven dit soort systematische afwijzing niet te accepteren. Er is een internationale tegenbeweging ontstaan die het recht op mislukken opeist en wijst op de vooruitgang die de samenleving te danken heeft aan mensen die het na de eerste mislukking niet opgeven. Deze sensibilisering behandelt de afwijzing van mislukkingen van werknemers en zelfstandigen als eenzelfde probleem. Dat geeft de beweging meteen een veel breder draagvlak.

De fuckup nights gaan door op de tweede donderdag van de maand. Op 1 avond stellen 3 personen hun grootste professionele miskleun voor. Het publiek kan vragen stellen. De formule staat open voor ondernemers en andere beroepsactieven.

Lees meer over de lokale takken van Fuckup nights :

Wil je een groot podium voor je getuigenis over je mislukking, hier vind je er een.

Wil je meemaken hoe een mislukking intelligent & met vertrouwen kan onthaald worden, dan is dit een goede plaats.

For our international friends :

Fuckup Nights is a global movement that started in Mexico City. We (= antiheroes) were so charmed by their manifesto that we decided to bring the format to Belgium. Each time three speakers share the story of their biggest professional failure.

Samenwerken met Dyzo Menulink: