Een simpele bankrekening ?

Mijn curator had mij geadviseerd om zo snel mogelijk een nieuwe rekening te openen om mijn uitkering en mijn kindergeld in orde te maken. Wat ik ook heb gedaan.

Bank A : Rekeningnummer? Goedgekeurd. Bankkaart? Geweigerd.

Hoe kan dat nu? Een rekeningnummer is goed maar je centen beheren mag niet? Ik viel omver toen me dat werd verteld.

Oké, eens inlichtingen nemen bij bank B. Openen rekening: geweigerd. 'U krijgt morgennamiddag antwoord of het een ja of nee is'

En het zinnetje dat ik nooit zal vergeten: 'Mevrouw, reken nooit op ons op uw vraag om onder nul te gaan of een kredietkaart aan te vragen'.

Wat is er gaande????? Waarom zegt ze dat nu? Ik heb die vraag nog nooit, sedert ik klant ben (van de vorige eeuw), gesteld. Nooit heb ik ambitie gehad om zoiets aan te vragen. Geld die toekomt, moet je maar zien dat je ermee rond komt, is mijn motto. En ook zo werd ik opgevoed thuis.

En dat zijn nu eens 2 banken waar ik sinds jaar en dag klant ben...

Ik heb dan contact opgenomen met de curator en die heeft onmiddellijk een fax gestuurd om te zeggen dat een rekening noodzakelijk is voor het verkrijgen van uitkering en kindergelden.

Vandaag ben ik terug naar bank B geweest.

De bankbediende was zo vriendelijk om in mijn bijzijn naar Brussel te bellen voor de aanvraag van een bankkaart. Het antwoord was radicaal: NEEN!!!!!!

'Als mevrouw geld van haar rekening wil, dan moet ze maar het briefje van de curator kopiëren en naar een loket haar geld gaan afhalen. Want als we nu een bankkaart toestaan, wordt die sowieso binnen de 2 à 3 weken terug geblokkeerd, daar een programma actief is die updates doet naar dergelijke zaken.' Baf, je staat daar dan.

Samenwerken met Dyzo Menulink: