Stilstaan om sneller vooruit te gaan

Ondernemen vergt dag in dag uit het beste van jezelf. Je kunt tegen een stootje, je hebt al een en ander meegemaakt, doorzetten is je tweede natuur. Jij bepaalt waar je met je zaak naartoe wil, welke plaats die zaak inneemt in je leven en hoe je gezin daarin past. Het is jouw motivatie die anderen in het bedrijf aanzet tot net dat beetje extra.

Als eindverantwoordelijke voor je eigen zaak moet je voordurend controleren, analyseren, knopen doorhakken, beslissen, bijsturen. Veel tijd om na te denken is er meestal niet. Al hangt het voortbestaan van de zaak af van de kwaliteit van je stuurwerk, toch is niets menselijks je vreemd. Verdient die zo essentiële kwaliteit dan geen professionele aandacht ? Je auto krijgt regelmatig onderhoud. Zorg je even goed voor je eigen zoveel belangrijker competenties ?
Je kunt jezelf sturen naar een optimaal functioneren, maar hoe begin je daaraan en hoe hou je dat consequent vol ?
Ooit gedacht aan iemand die je de juiste vragen stelt, je een spiegel voorhoudt ? Bijvoorbeeld : is waar je nu mee bezig bent iets wat je graag doet ? Concentreer je je wel voldoende op je sterke kanten en laat je de dingen waar je niet zo sterk in bent bij voorkeur over aan iemand die daar wel mee speelt ? Wat zijn eigenlijk je sterke en je zwakke kanten ? Is er wel een evenwicht tussen je inspanningen en het rendement voor de zaak ? Laat je zaak nog voldoende ruimte voor een gezinsleven ?
Zoiets heet carrièrecoaching. Een coach gaat vertrouwelijk om met wat je hem/haar toevertrouwt en zet je aan daar zelf mee aan de slag te gaan. Je wint aan zelfvertrouwen en leert je kostbare menselijke energie en tijd doelmatiger in te zetten. Door je doelen beter af te lijnen leg je fundamenten voor een rendabele zaak waarin het voor iedereen aangenaam werken is.

Coaching gebeurt individueel en is dus arbeidsintensief. Een standaardtraject duurt 2 x 4 uur. Coaches zijn ervaren en hooggeschoold. Toch kun je bijna kosteloos op hen beroep doen als actieve ondernemer, dank zij Vlaanderen dat investeert in deze vorm van versteviging van het ondernemerschap. Deelnemers doen een voordeel ter waarde van 1.000€ en hoeven in totaal slechts 2 x 40€ te betalen uit eigen zak. Zenitor levert deze dienst in elke Vlaamse provincie. 1.600 ondernemers gingen reeds in zee met een Zenitorcoach.  Ze gaven deze coaches een waardering van 93%. Hun enthousiasme over deze diepgaande ervaring is aanstekelijk. Waar wacht je nog op ? Lees meer op www.zenitor.be of mail hen op info@zenitor.be.

Preventie Menulink: