Beslag op het loon van je werknemer

Je kan als werkgever geconfronteerd worden met de schulden van je werknemer. Door een loonbeslag word jij als werkgever verplicht een deel van het loon niet aan je werknemer, maar wel aan zijn schuldeisers te betalen. Als je daar niet aan meewerkt loop je het risico de schulden van je werknemer zelf te moeten betalen. Niet prettig, je werknemer zal daardoor minder gemotiveerd zijn en misschien wel tegen jou protesteren. Weet wel waar je staat in die situatie, lees er het verklarend artikel uit Zo-Magazine maar op na.

Verwante onderwerpen :

  1. Als een zelfstandig ondernemer schulden heeft, is loonbeslag minder vanzelfsprekend, bij gebrek aan werkgever. Het is eventueel wel mogelijk bij bedrijfsleiders die maandelijks betaald worden door een vennootschap waarin ze vennoot of mandataris zijn. Het kan natuurlijk ook dat je loonbeslag krijgt als je werknemer geworden bent nadat je stopte als zelfstandige. Lees meer over loon- en andere vormen van beslag op de Dyzo-site.
  2. Voor wie werkt met een eenmanszaak is derdenbeslag waarschijnlijker en eigenlijk veel erger, want dit betekent dat de betaling van jouw factuur niet bij jou, maar wel bij een schuldeiser terecht komt. Daar staat geen beperking op zoals bij loonbeslag.
Preventie Menulink: